Vilistlase Virkeli pilk Näpustuudiole

Tere! Minu nimi on Virkeli Viiberg. Õppisin Aila Näpustuudios 12 aastat. See käsitöö huviring on olnud minu elu suur osa ning olen loonud seal lõpmatult meeldejäävaid mälestusi. Aila Näpustuudio aitab lastel luua unikaalseid, rõõmutoovaid ja pilkupüüdvaid mänguasju, mis äratasid ka minus huvi kui esimest korda tolleaegsesse näpustuudio ruumi sisse astusin. Ma olin arg ja tagasihoidlik, kuid õpetajad julgustasid mind proovima midagi uut ning võtsid mu avasüli vastu. Nõelale niidi järgisaamine oli minu jaoks “suur ooper”, kuid mu esimese õpetaja abiga see lõpuks õnnestus ning liblika näppunukk valmiski kiiresti. Näpunukule järgnesid kollane kaisukaru, sinise kleidiga baleriin, sünnipäevakaardid, pärlitest ehted ja kõik muu. Mida rohkem ma seal tegutsesin seda jutukamaks ma muutusin ja avastasin, et selle seltskonna sees peitusid minu pikaaegsed sõbrad. Üsna pea naljatasime ja tegutsesime kogu laudkonnaga ja jututeemad vahetusid välkkiirelt. Iga päev oli kui uus seiklus ja aeg möödus kiirelt. Mäletan kui hoolikalt valisin ma kõikide mänguasjade seast välja merikotka, mille valmistasin vennale sünnipäevaks, või kuidas küsisin oma laudkonnalt otsustamisel abi, mis värvi fliisist võiksin ma õmmelda endale mängukassi. Üheks lemmikuks mänguasjaks on kujunenud ponid ning olen neid õmmelnud juba üle 100 tk. Tänu näpustuudiole olen viimastel aastatel ka saanud kaasa lüüa arvukatel laatadel. Aila Näpustuudio avas minu silmad käsitöö valdkonna osas, millest on kujunenud minu eluaegne huvi ja rõõm isetehtud asjade vastu.